Uitblijven van een recessie kan vraag naar goud en zilver stimuleren

De goudprijs is eerder deze week fors gestegen en bereikte eerder deze week in de VS het hoogste punt in 2,5 maand. De zilverprijs is ook fors gestegen en een piek voor de afgelopen negen weken.

De grafieken zijn recentelijk meer bullish geworden voor beide edelmetalen, wat technisch onderlegde speculanten uitnodigt om opnieuw long te gaan op de edelmetalen.

Een zwakker dan verwacht rapport over de detailhandelsverkopen in de VS ondersteunde ook de overtuiging dat de Federal Reserve sneller gas terug kan nemen wat betreft de cyclus van renteverhogingen. Goud in augustus steeg met $ 26,40 naar $ 1.983,00 en zilver in september steeg met $ 0,347 naar $ 25,365.

De detailhandelsverkopen in de VS stegen met 0,2%, ten opzichte van de verwachting van een stijging van 0,5% op maand-op-maand.

Dit rapport lijkt, samen met het Amerikaanse werkgelegenheidsrapport voor juni dat begin juli werd uitgebracht, in de smaak te vallen bij beleggers die hopen op een zachte landing voor de Amerikaanse economie.

Geen Amerikaanse en/of wereldwijde recessie zou een scenario zijn voor een betere wereldwijde vraag naar metalen. Toch is de wereldwijde groei niet zo sterk dat de grote centrale banken hun monetaire beleid blijven verkrappen en de rente verhogen, wat de vraag naar grondstoffen zou doen afnemen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *