Staat de goudprijs om het punt om uit te breken?

De groeiende verwachting dat de Federal Reserve haar verkrappingscyclus zal beëindigen na de monetaire beleidsbeslissing van volgende week, zorgt voor een nieuw momentum voor de goudmarkt nu de prijzen nog even een belangrijk weerstandspunt op de proef stellen.

De goudprijs is gestegen naar het hoogste punt in zeven weken, waarbij de goudfutures voor augustus momenteel worden verhandeld tegen ongeveer $ 1.980 per ounce. Volgens sommige marktanalisten zou dit het begin kunnen zijn van een nieuwe doorbraak naar $2.000 per ounce of zelfs daarboven .

Julia Cordova, oprichtster van Cordovatrades.com, zei dat de goudprijs op de chart een technisch bull-flag-patroon aan het vormen is en dat een wekelijkse afsluiting boven $1.973 een doorbraak zou betekenen.

Ze voegde eraan toe dat het volgende weerstandsniveau om naar te kijken rond de $ 2.017 tot $ 2.020 zou liggen. Cordova is van mening dat dit niveau al volgende week getest zou kunnen worden.

James Stanley, marktstrateeg bij StoneX, zei dat de goudstieren momenteel de volledige controle over de markt hebben. Hij voegde eraan toe dat hij ook het niveau van $ 2.000 nauwlettend in de gaten houdt. Zaak is om onmiddellijk te reageren wanneer dit wordt doorbroken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *