Goldman Sachs verwacht dat recordvraag de olieprijs fors zal doen stijgen

Goldman Sachs verwacht dat een recordvraag de prijzen voor ruwe olie op korte termijn zal opdrijven. “We verwachten behoorlijk grote tekorten in de tweede helft van het jaar, tekorten die kunnen oplopen tot bijna 2 miljoen vaten per dag in het derde kwartaal, aangezien de vraag een recordhoogte heeft bereikt”, vertelde Daan Struyven, hoofd olieonderzoek van Goldman, vanmorgen aan CNBC’s “Squawk Box Asia”.

Hij voegde eraan toe dat de bank voorspelt dat de prijs voor een vat Brent-olie zal stijgen van iets meer dan $ 80 per vat nu tot $ 86 per vat tegen het einde van het jaar.

Terwijl Struyven erkende dat de Amerikaanse productie van ruwe olie het afgelopen jaar aanzienlijk is gestegen tot 12,7 miljoen vaten per dag, is hij van mening dat het groeitempo in de rest van 2023 zal vertragen.

“We verwachten dat de groei van het Amerikaanse aanbod aan ruwe olie vanaf hier aanzienlijk zal vertragen tot een sequentieel tempo van slechts 200 vaten per dag”, zei hij, wijzend op de afname van het aantal installaties voor het boren naar olie. Die maatstaf, die het aantal actieve booreilanden weergeeft, wordt gebruikt als indicator voor booractiviteit en toekomstige output.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *