Beleggers moeten de achtergebleven goudmijnaandelen in de gaten houden (want daar liggen nog kansen weggelegd)

De goudmarkt staat weer volop in de belangstelling nu de Federal Reserve het eindspel van haar huidige verkrappingscyclus lijkt in te gaan; volgens een bekende portefeuillebeheerder moeten beleggers echter ook eens naar de mijnbouwsector kijken. Naar de goudmijnaandelen dus.

In een interview met Kitco News zei Ryan McIntyre, managing partner bij Sprott Inc., dat hoewel er veel aandacht is voor het goud, de aandelenkant van het verhaal nogal eens wordt vergeten, wat een enorme onevenwichtigheid in de waarderingen heeft veroorzaakt.

McIntyre merkte op dat het sentiment in de mijnbouwsector behoorlijk somber is en dat het een uitdagende omgeving is geweest voor bedrijven die geld probeerden in te zamelen. Hij zei dat deze twee factoren een aanzienlijk dieptepunt in de markt benadrukken en dat er niet veel voor nodig zal zijn om het sentiment op te krikken.

McIntyre wees er ook op dat bedrijven uit de goudsector hun balans aanzienlijk hebben verbeterd en beter gepositioneerd zijn om te profiteren van hogere goudprijzen.

“Er is niet veel voor nodig om het sentiment in de mijnsector te verbeteren. Goudaandelen hebben momenteel een waardefactor die er een paar jaar geleden nog niet was”, zei hij.

De voorkeur van McIntyre gaat uit naar senior producenten met een solide productie en een consistente cashflow die voor de beleggers redelijk veilige investeringen zijn; hij voegde er echter aan toe dat de waarderingen in deze sector redelijk evenwichtig zijn.

McIntyre merkte op dat een andere deelsegment van de sector waar de beleggers naar kunnen kijken de streaming- en royaltybedrijven zijn, aangezien deze een opwaartse blootstelling aan de edelmetalen blijven hebben zonder de aanzienlijke productiekosten van een gewoon mijnbiywbedrijf. Hij voegde eraan toe dat beleggers op de eerste plaatsz moeten kijken naar royaltybedrijven met een goed gediversifieerde pijplijnproductie.

Wat kleinere bedrijven betreft, zei McIntyre dat hoe lager in het spectrum je gaat, hoe meer waarde er op de markt te vinden is, maar ook meer risico.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *