90% kans dat de FED deze week de rente zal verhogen en dat kan (tijdelijk) op de goudprijs wegen

De Federal Reserve vergadert deze week opnieuw en eens te meer hangt er een renteverhoging in de lucht. De financiële markten zien een kans van meer dan 90% dat de centrale bank de rente met 25 basispunten verhoogt.

Nu de kerninflatie nog steeds relatief hoog is, groeit de verwachting dat de Federal Reserve ‘hawkish’ zal moeten blijven, zelfs als deze verhoging de laatste stap in de huidige verkrappingscyclus zou kunnen zijn. Ze zal met andere woorden de aandacht niet mogen laten verslappen.

De Amerikaanse dollar is de laatste tijd behoorlijk weggezakt, dus een short-squeeze rally na een agressieve Fed zou volgens sommige marktanalisten geen grote verrassing zijn. Dit zal op korte termijn op de goudprijs kunnen wegen.

De analisten verwachten echter dat met de gezonde bullish fundamentals van het edelmetaal, elke grote dip in de goudprijs een koopkans zou kunnen betekenen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *