NGC-gecertificeerde zeldzame munten uit Hong Kong realiseren hoge bedragen op veiling bij Heritage

Verschillende vintage Hong Kong-munten brachten bedragen van zes cijfers op tijdens een veiling in juni 2023 bij Heritage.

Munten gecertificeerd door Numismatic Guaranty Company® (NGC®) die enkele van de grootste zeldzaamheden in de numismatiek van Hong Kong vertegenwoordigen, werden verkocht voor maar liefst zes cijfers per stuk tijdens een recente veiling van Heritage Auctions.

De World Coins Platinum Session en Signature Auction werden gehouden van 21-23 juni 2023. Een van de munten in de veiling was een Hong Kong 1868 Victoriaanse dollar met NGC MS 64 (lot 30158) die $ 312.000 opleverde. De Hong Kong Mint opereerde van 1866 tot 1868 in de Britse kolonie voordat ze werd gesloten, waarna de muntapparatuur aan Japan werd verkocht. Van het beperkte aantal overgebleven munten van de Hong Kong-munt zijn de meeste in omloop of aangetast. Mint State-voorbeelden zijn schaars, er bestaat er slechts enkele van.

Ook op deze veiling aanwezig was een Hong Kong 1866 Plain Edge Silver Dollar graded NGC PF 65 Cameo (lot 30153) die $ 216.000 opleverde. Deze specifieke Proof Victoria Dollar, met een vlakke rand en muntuitlijning, is een van de weinige uitzonderlijk aantrekkelijke exemplaren die de afgelopen jaren zijn aangeboden. Het is onovertroffen in de NGC Census voor beide randvariëteiten.

Ondertussen realiseerde een Hong Kong 1865 Plain Edge Silver Pattern Dollar grade NGC PF 65 (lot 30152) $ 240.000. Dit specifieke exemplaar behoort tot een reeks munten die werden geslagen bij de Royal Mint een jaar voordat de officiële valuta-uitgaven met hetzelfde ontwerp vanaf 1866 in het filiaal in Hong Kong werden geproduceerd. De extreme zeldzaamheid van dit aanbod wordt weerspiegeld door het feit dat het is het enige voorbeeld in de NGC Census.

Ook in deze verkoop was een NGC-gecertificeerde Hong Kong 1866 vijfdelige Proof Set (partij 30159), die $ 43.200 opleverde. Het omvatte een Reeded Edge Dollar graded NGC PF 61, een Reeded Edge 50 Cents graded NGC Proof Details, een Reeded Edge 20 Cents graded NGC Proof Details, een 11 Pearls 10 Cents graded NGC Proof Details en Reeded Edge 5 Cents graded NGC Proof Details.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *