FBI vraagt werknemers in San Francisco om thuis te werken vanwege misdaadgolf (de tijd van love and peace is al lang voorbij)

‘Blijf thuis’: de FBI adviseert werknemers van bedrijven en organisaties in San Francisco dat ze beter blijven telewerken vanwege de misdaadgolf in deze Californische stad.

De misdaad is zo erg in de buurt van het federale gebouw van het Amerikaanse ministerie van Volksgezondheid en Human Services in San Francisco dat de politiediensten honderden werknemers hebben geadviseerd om in de nabije toekomst van op afstand te werken.

Onder verwijzing naar bezorgdheid over de openbare veiligheid buiten de Nancy Pelosi Federal Building aan Seventh Street – waar verschillende federale agentschappen zijn gevestigd, waaronder de HHS, het Department of Labor, het Department of Transportation en het kantoor van Nancy Pelosi zelf,gaven ambtenaren in een memo van 4 augustus de aanbeveling om thuis te blijven.

“In het licht van de omstandigheden rond het (federale gebouw) raden we werknemers aan het gebruik van telewerk in de nabije toekomst te maximaliseren”, aldus een kopie van de memo van de HHS-adjunct-secretaris voor administratie Cheryl R. Campbell.

De San Francisco Chronicle pikte in op het bericht met een artikel waarin te lezen stond dat het gebied rond het gebouw de thuisbasis is van een van de brutaalste openluchtdrugsmarkten van de stad. Alle soorten drugs worden in San Francisco open en bloot verhandeld.

“Deze aanbeveling moet worden uitgebreid tot alle werknemers van Regio IX, ook tot medewerkers van bedrijven die momenteel geen gebruik maken van telewerkflexibiliteit”, vervolgt de memo. San Francisco is geen uitzondering, ook in andere grote Amerikaanse steden viert de criminaliteit hoogtij. In sommige grootsteden is de toestand gewoon onhoudbaar geworden. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *