Warren Buffett windt er geen doekjes om: huren en uw geld beleggen in aandelen kan een betere strategische zet zijn dan een huis kopen

Warren Buffett staat bekend om zijn eenvoudige en zuinige levensstijl. Ondanks dat hij de zesde rijkste persoon ter wereld is, met een nettowaarde geschat op 117,9 miljard dollar, blijft Buffett in hetzelfde bescheiden huis in Omaha wonen dat hij in 1958 voor slechts 31.500 dollar kocht. Gecorrigeerd voor inflatie zou dat bedrag vandaag ongeveer $328.990,80 zijn, slechts 0,000279% van zijn totale vermogen.

Buffett heeft de aankoop van zijn huis consequent gerangschikt als de derde beste investering die hij ooit heeft gedaan, na zijn trouwring. Het huis uit 1921, gelegen op een hoekperceel in Omaha en op slechts vijf minuten rijden van het hoofdkantoor van Berkshire Hathaway, wordt momenteel geschat op ongeveer $ 1.439.000 miljoen, dit volgens een schatting van Realtor.com. Dat is 44,44 keer meer dan hij er decennia geleden voor betaalde.

Hij beschouwt het als een van zijn beste investeringen ooit gedaan. In een interview uit 2009 met Evan Davis van de BBC uitte hij zijn tevredenheid over zijn woning in Omaha en zei: “Ik kan me niet voorstellen dat ik een beter huis zou hebben.” Het huis is het enige onroerend goed in de persoonlijke portefeuille van Buffett.

Hoewel het huis hem geluk brengt, geeft hij toe dat huren financieel gezien een betere zet had kunnen zijn.

In een brief uit 2010 aan zijn aandeelhouders van Berkshire Hathaway drukte Warren Buffett zijn overtuiging uit dat eigen woning bezit voor de meeste Amerikanen een verstandige keuze is. Hij erkende echter ook dat hij veel meer geld zou hebben verdiend als hij ervoor had gekozen om te huren en het aankoopgeld had gebruikt om aandelen te kopen.

Het exacte citaat in de brief aan de aandeelhouders was:

‘Een eigen woning bezitten is logisch voor de meeste Amerikanen… Alles bij elkaar genomen was de derde beste investering die ik ooit heb gedaan de aankoop van mijn huis, hoewel ik veel meer geld zou hebben verdiend als ik in plaats daarvan had gehuurd en het aankoopgeld had gebruikt om aandelen te kopen. “

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *