Goudmarkt concentreert zich op de commentaren van de bestuurders van de Amerikaanse centrale bank

Goud daalde woensdag naar het laagste punt in één week als gevolg van stijgende obligatierentes en een sprong in de Amerikaanse dollar, terwijl investeerders een bescherming zochten tegen de zorgen over de mondiale economische groei.

Bezorgdheid over de mondiale groei, vooral met betrekking tot China en de eurozone, zorgden ervoor dat de veilige haven dollar het hoogste punt in meerdere maanden bereikte ten opzichte van een mandje valuta, waardoor goud duurder werd voor buitenlandse kopers.

“De mondiale obligatierendementen zijn over de hele linie scherp gestegen en het lijkt erop dat er bezorgdheid heerst dat de mondiale groei nog verder zal vertragen en dat drijft iedereen terug naar de dollar”, zegt Edward Moya, senior marktanalist bij OANDA.

“Het verhaal van de mondiale groeivertraging zal uiteindelijk positief blijken te zijn voor goud, maar dat zal pas gebeuren als de markt sceptischer wordt over de risico’s van een Amerikaanse recessie. En als de Fed stopt met het optrekken van de rentevoeten.”

Het goud werd anderzijds afgeremd door de verwachtingen bij de beleggers van een kans van 95% dat de Federal Reserve de rente ongewijzigd zal laten tijdens de beleidsvergadering van 19-20 september, en een kans van grofweg 60% dat de rente de rest van het jaar op het huidige niveau zou blijven. volgens de FedWatch Tool van CME Group.

Goud, dat geen rendement oplevert, heeft de neiging zijn aantrekkingskracht te verliezen als de rente stijgt.

Beleggers concentreerden zich deze week ook op de opmerkingen van Fed-functionarissen.

Fed-gouverneur Christopher Waller vertelde dinsdag in een interview aan CNBC dat de laatste ronde van economische gegevens de centrale bank de ruimte geeft om te zien of zij de rente opnieuw moet verhogen.

“Intussen vertoont het edelmetaal tekenen van uitputting op de daily charts, met een zwakte onder de 50-daagse SMA (eenvoudig voortschrijdend gemiddelde), waardoor een pad terug naar $1.920 wordt geopend”, zegt Lukman Otunuga, senior onderzoeksanalist bij FXTM. zei in een notitie.

Zilver verloor 1,5% tot $23,60 per ounce, wat de grootste dagelijkse daling in een maand was. Of met andere woorden: het sentiment bij de edelmetalen blijft eerder afwachtend.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *