Michael Lee ziet goudprijs stijgen naar $ 5.000 per troy ounce

Hoewel de goudmarkt richting mist in de aanloop naar de monetaire beleidsvergadering van de Federal Reserve in september, zal de goudprijs binnen drie jaar het niveau van $ 5.000 per ounce bereiken, aldus Michael Lee, oprichter van Michael Lee Strategy.

De stagnatie in de goudprijs is deels te wijten aan de kracht van de Amerikaanse dollar en aan de renteverwachtingen van de markt. Maar de macrogegevens waarop de markt zijn schattingen baseert, zijn volgens Lee gemanipuleerd of toch alleszins gebrekkig zijn.

“Voor een groot deel bevindt de Verenigde Staten zich al in een recessie”, aldus Lee. “We hebben al een enorme verslechtering op de arbeidsmarkt gezien, hoewel dat zeker niet op die manier wordt gerapporteerd.”

Lee analyseerde de Amerikaanse banengegevens van dit jaar en wees op een gebeurtenis met twaalf standaardafwijkingen, die bekend staat als een extreme statistische uitbijter.

“Elke keer dat een arbeidsrapport uitkwam dit jaar, werd het later naar beneden herzien. Dat is dit jaar elke maand gebeurd. Dat is een afwijking van 12 sigma – wat statistisch gezien als een zeer negatief signaal mag worden geïnterpreteerd.

“We moeten onszelf afvragen: maakt de overheid fouten vanwege een gebrekkig model, of fleurt het Bureau of Labor Statistics de boeken op in het voordeel van de regering-Biden?”

Lee sloot ook niet uit dat de inflatie aan het einde van het jaar zou stijgen als gevolg van de hogere olieprijzen, wat de Fed zou kunnen dwingen een nieuwe verhoging door te voeren. “En ik denk dat dat een vergissing zou zijn”, merkte hij op.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *