NGC speciale labels en aanduidingen voor de 2023-S Proof Silver Eagles

De nieuwe Silver Eagle, geslagen bij de San Francisco Mint, werd op 10 oktober 2023 uitgebracht. Deze 2023-S Proof Silver Eagles zijn geslagen door de San Francisco Mint en hebben een productlimiet van slechts 200.000.

Numismatic Guaranty Company® (NGC®) biedt een selectie speciale labels aan als aanvulling op de gecertificeerde munten, waaronder het San Francisco Cable Car-label en de populaire NGC Early Releases en First Releases-labels.

De American Silver Eagles zijn al sinds hun oprichting in 1986 een populair verzamelobject. Recentelijk vierden deze eerbiedwaardige munten hun 35e verjaardag – een belangrijke mijlpaal met verbeterde veiligheidskenmerken en een nieuw omgekeerd ontwerp.

Op de voorzijde van de 2023-S Proof Silver Eagle staat het iconische Walking Liberty-figuur van Adolf A. Weinman; maar door het gebruik van geavanceerde technologie komen de ontwerpdetails beter overeen met de oorspronkelijke visie van Weinman. Bovendien zorgt de rietvariatie langs de rand voor een hogere beveiliging tegen namaak. De achterkant toont een adelaar die landt, een spannend ontwerp dat voor het eerst werd geïntroduceerd in 2021. Het werd gegraveerd door de veelgeprezen medaillekunstenaar Michael Gaudioso, die exclusief voor NGC certificeringslabels ondertekent. 2023-S Proof Silver Eagles gecertificeerd met het NGC Michael Gaudioso Signature Label zal verkrijgbaar zijn via geselecteerde retailers.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *