Bitcoin kan concurrentie krijgen van andere crypto’s en andere blockchain-platformen en  Solana is er daar eentje van

Hoewel hij het hoofd is van de strategie bij Bitcoin-rivaal en blockchain-platform Solana, heeft Austin Federa niets dan respect voor de ongeëvenaarde waardering van de top cryptomunt en de industrie die eromheen is opgegroeid.

Federa merkte in één adem meteen ook op dat het ‘meest opwindende werk’ binnen de bredere blockchain-industrie elders plaatsvindt, inclusief de ontwikkeling van slimme contracten.

“Bitcoin heeft zich een weg gevochten naar waar het nu is, en ik denk niet dat iemand van ons hier zou zijn (zonder) het succes van Bitcoin”, zei Federa voordat hij de andere kant van de medaille besprak.

“Ik denk dat er delen van de cryptowereld zijn die zijn overgestapt van Bitcoin naar platformen zoals het onze, of nog van plan zijn om dat te doen”, voegde hij eraan toe. Dat heeft te maken met de mogelijkheid om programma’s daadwerkelijk op een gedecentraliseerde manier uit te voeren over elke blockchain, zoals Uniswap op Ethereum, of NFT’s of wat dan ook. Federa spreekt in dat verband over ‘de DeFi-revolutie’.

“Dat kun je niet doen met Bitcoin. Inderdaad, veel van de waarde van Bitcoins wordt ontleend aan slechts één ding. En dat is te weinig”, voegde hij eraan toe.

Door de analogie te gebruiken dat Bitcoin zichzelf altijd heeft vergeleken met digitaal goud, maakt Federa niettemin het onderscheid dat er nog steeds een rol is weggelegd voor goud in de markt.

“Goud maakt niet 80 procent uit van de traditionele financiële ruimte. Het is niet 80 procent van de marktkapitalisatie van de wereld. Het speelt een rol in die ruimte en ik denk dat Bitcoin iets soortgelijks is”, zei hij. “Het begon als het enige, en nu is het een van de vele dingen.”

Anders gezegd, Federa legt uit dat als een belegger slechts één enkele grondstof in zijn portefeuille zou houden, er veel minder mogelijkheden zouden zijn om er andere dingen mee te doen.

Dat kan zo zijn, maar de dominantie van Bitcoin binnen de ruimte voor digitale activa bedraagt nog steeds bijna 50% van het totale crypto-universum, en aantoonbaar zelfs nog hogere percentages als het gaat om eigendom, mondiale reikwijdte en schaal, en merkherkenning.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *