Baanbrekende NGC-gecertificeerde Casascius Bitcoins aangeboden in een unieke erfgoedveiling

Een veiling begin november heeft een aantal numismatische zeldzaamheden in aanbod die verband houden met de digitale munt.

Numismatic Guaranty Company® (NGC®) heeft 250 Casascius Bitcoins gecertificeerd die worden aangeboden in een komende Heritage Auctions veiling. Er wordt geboden op deze baanbrekende koperen munten in The Otoh Collection of Physical Cryptocurrency, Part I Platinum Session Signature Auction, die zal worden gehouden op 3 november 2023.

Bitcoin, de meest populaire optie voor cryptocurrency, werd in 2009 gecreëerd. Veel investeerders waren geïnteresseerd in de digitale valuta, maar voelden zich meer op hun gemak bij het bezitten ervan in een fysieke vorm. Innovator Mike Caldwell zag een kans en begon zijn Casascius Bitcoins te slaan. Elk exemplaar bevat een sleutel: een reeks cijfers en letters op de achterkant, verborgen achter een verzegeld hologram.

De verkoop van Heritage Auctions omvat 150 koperen munten met de waarde 1 Bitcoin en 100 koperen munten met de waarde 0,5 Bitcoin. Met behulp van de beoordelingsschaal van 70 punten heeft NGC 54 van hen gecertificeerd als NGC MS 68, 122 als NGC MS 67, 53 als NGC MS 66 en 21 in andere graden.

Dit is de eerste veiling van Heritage die specifiek gewijd is aan fysieke cryptocurrency. Volgens Heritage Auctions zijn deze niet-ingewisselde Casascius Bitcoins rechtstreeks van Caldwell verkregen. Vanwege hun connectie met de kindertijd van Bitcoin hebben ze een speciale aantrekkingskracht op verzamelaars.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *