Stijgende rentetarieven zetten winsten van Amerikaanse banken onder druk

Stijgende rentetarieven hebben de winsten van Amerikaanse banken de afgelopen kwartalen doen stijgen. Maar de komende winstrapporten over het derde kwartaal zullen waarschijnlijk onthullen hoe deze zegen uit het verleden is veranderd in een stevige barrière voor groei.

De campagne van de Federal Reserve om de hoogste Amerikaanse inflatie in veertig jaar terug te dringen via hogere rentetarieven heeft de afgelopen kwartalen voor Amerikaanse banken comfortabel flink hogere nettorente inkomsten opgeleverd.

Maar op basis van de consensusschattingen van analisten begint dat voordeel af te nemen, zelfs nu het financiële databedrijf FactSet voorspelt dat de totale winsten van de Amerikaanse banksector dit kwartaal met 4% zijn gestegen, vergeleken met een verwachte daling van de totale winsten van bedrijven uit de S&P 500 met 0,3%.

FactSet voorspelt dat de winsten bij grote gediversifieerde banken met 7% zullen stijgen, terwijl kleinere regionale banken waarschijnlijk zullen melden dat de winsten met 15% zullen krimpen.

In het lopende kwartaal dreigt echter de vertragende economische groei op de bedrijfsresultaten te gaan weten, wat zal leiden tot minder investeringen en dus ook minder kapitaalinvesteringen door de banken. Wat op zijn beurt op de winstcijfers van die banken zal wegen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *