Vorige week sterkste prestatie van het goud sinds de lente

De goudprijs liet vorige week zijn sterkste prestatie zien sinds het begin van de lente, waarbij het edelmetaal werd gesteund door shortdekking en een sterke vlucht naar veilige havens aan zowel het begin als het einde van de week.

Uit de laatste Kitco News Weekly Gold Survey blijkt dat marktanalisten en particuliere beleggers een vrijwel identieke bullish consensus hebben over de vooruitzichten voor het gele metaal voor de week die eindigt op 20 oktober.

John Weyer, directeur van de Commercial Hedge Division bij Walsh Trading, zei dat de enorme prijspiek van vrijdag is wat je ziet als de markt opengaat en plots iedereen goud wil hebben.

“Ik ben de komende weken optimistisch over goud”, zegt Colin Cieszynski, hoofdmarktstrateeg bij SIA Wealth Management. “Het lijkt erop dat de rente op Amerikaanse staatsobligaties en de Amerikaanse dollar voorlopig zijn stilgevallen, en dat zou zo wel eens kunnen blijven, waarbij de focus zich op de bedrijfswinsten zal richten. Ondertussen, nu de oorlogstrommels luider klinken, kunnen edelmetalen hernieuwde interesse blijven krijgen. “

James Stanley, senior marktstrateeg bij Forex.com, ziet deze week meer kracht bij het edelmetaal. “Goud liet vorige week een enorme prestatie zien, zeker wanneer rekening wordt gehouden met de kracht van de USD “, zei hij.

Deze week namen 14 Wall Street-analisten deel aan de Kitco News Gold Survey. Tien experts, oftewel 72%, verwachtten deze week een hogere goudprijs, terwijl twee analisten, oftewel 14%, een prijsdaling voorspelden, en twee anderen neutraal waren over het goud in de komende dagen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *