Spanningen in Midden-Oosten jagen beleggers richting goud

Volgens Reuters News vluchten beleggers naar veilige havens nu de risico’s van de spanningen in het Midden-Oosten toenemen, zegt Edward Moya, senior marktanalist bij OANDA. “Als de geopolitieke situatie somberder wordt, is de kans groot dat de goudprijs dit jaar naar het niveau van $2.000 kan stijgen. We zijn van midden $1.800 naar midden $1.900 gegaan, $2.000 is dus makkelijk haalbaar.”

Reuters citeerde eveneens de escalatie van de oorlog tussen Israël en Hamas: “Israël zei dat zijn infanterie en tanks aanvallen hadden uitgevoerd in de Gazastrook, de eerste aankondiging van een verschuiving van een luchtoorlog naar grondoperaties om de Hamas-strijders uit te roeien.”

Het conflict in het Midden-Oosten staat momenteel centraal, waardoor de beleggers de aandacht hebben verlegd van andere financiële invloeden. “Het conflict en de gevolgen ervan hebben de aandacht van de wereld getrokken en zijn het voornaamste aandachtspunt geworden van de media en het publieke debat, waardoor de aandacht tijdelijk wordt afgeleid van financiële en economische zaken.”

De algemeen directeur van SPI Asset Management zei tegen MarketWatch: “Het conflict en de implicaties ervan hebben de aandacht van de wereld getrokken en zijn de primaire focus van de media en het publieke debat geworden, waardoor de aandacht tijdelijk wordt afgeleid van financiële en economische zaken.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *