Zet de goudprijs zijn opmars verder? Er zijn voldoende factoren die prijs ondersteunend werken

Everett Millman, hoofdmarktanalist bij Gainesville Coins, zei dat een aantal factoren hebben bijgedragen aan de opvallende prestatie van het goud afgelopen week.

“Ik denk dat we in de nieuwe week voor een deel een overloop van vorige week krijgen, het feit dat de Amerikaanse CPI iets hoger uitkwam dan verwacht en ook de Consumer Sentiment Survey van de Universiteit van Michigan lag behoorlijk onder de verwachtingen”, zei hij. “Ik denk dat dit allemaal past bij het thema dat de economie zich op een iets wankeler terrein bevindt dan ik denk dat de markten hebben in geprijsd, en gezien de mate waarin de goudprijs voordien was gedaald. Alleszins op korte termijn kan het sentiment op de goudmarkt goed blijven.”

Hij merkte ook op dat uit het meest recente Commitments of Traders Report over goud bleek dat een groot deel van de shortposities werd gesloten. “En dan nog de voor de hand liggende geopolitieke spanningen, alles wat er gaande is, niet alleen in Israël en Palestina, maar nog steeds op de achtergrond, natuurlijk hebben we Oekraïne”, zei hij. “Er vinden momenteel zelfs over het hoofd geziene staatsgrepen plaats in West-Afrika.” Er is dus voldoende onrust in de wereld om de goudprijs te ondersteunen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *