Goudprijs haalt fors uit, kaap van $ 2.000 komt weer in zicht

De goudprijs liet vorige week zijn sterkste prestatie zien sinds het begin van de lente, waarbij het edelmetaal werd gesteund door shortdekking en door een sterke vraag naar veilige havens aan zowel het begin als het einde van de week.

Uit de laatste Kitco News Weekly Gold Survey blijkt dat marktanalisten en particuliere beleggers een vrijwel identieke bullish consensus hebben over de vooruitzichten voor het gele metaal voor de nieuwe week die eindigt op 20 oktober.

John Weyer, directeur van de Commercial Hedge Division bij Walsh Trading, zei dat de enorme prijspiek van vorige vrijdag alle ogen weer op het goud heeft gericht.

Weyer voegde eraan toe dat de goudprijs maandag een deel van zijn winsten kan terug geven als de zaken stabiel blijven en er tijdens het weekend geen verdere escalatie van het conflict in het Midden-Oosten plaatsvindt. “Ik verwacht dat we een beetje heen en weer zullen gaan, maar met een iets vastere bodem onder de goudprijs”, zei hij.

“Ik ben de komende week optimistisch over goud”, zegt Colin Cieszynski, hoofdmarktstrateeg bij SIA Wealth Management. “Het lijkt erop dat de rente op Amerikaanse staatsobligaties en de Amerikaanse dollar voorlopig zijn stilgevallen, en dat zou wel eens kunnen voortduren, waarbij de focus zich op de bedrijfswinsten zal richten. Ondertussen, nu de oorlogstrommels luider klinken, kunnen edelmetalen hernieuwde interesse blijven aantrekken in hun toevluchtsoord voor kapitaalrol. “

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *