Vooruitzichten voor de goudprijs zijn weer verbeterd dankzij een mix van factoren

De vooruitzichten voor de goudprijs zijn vorige week verbeterd als gevolg van de combinatie van dalende obligatierentes, een lagere Amerikaanse dollar en de toenemende geopolitieke spanningen, aldus Richard Snow, strateeg bij DailyFX.

“In tijden van conflict en oorlog biedt goud veiligheid, omdat beleggers van risicovollere activa zoals aandelen naar traditionele veilige havens overstappen. De kans is groter dat deze veilige havens hun waarde behouden of in een trager tempo dalen”, aldus Snow. “De recente rotatie lijkt echter anders dan anders, aangezien Amerikaanse aandelen daadwerkelijk zijn gestegen en niet zijn gedaald. Wat op zich opmerkelijk mag worden genoemd.”

Snow merkte ook op dat beleggers weer Amerikaanse staatsobligaties kopen, wat heeft bijgedragen aan een daling van de rentevoeten en eveneens heeft bijgedragen aan de verkoopdruk aan het wegvallen van de druk op de Amerikaanse dollar.

 “Een lagere dollar is een positief signaal voor de goudprijs, omdat het een korting oplevert voor niet-Amerikaanse kopers”, zei hij.

Hij zei dat de dagelijkse goudgrafiek laat zien dat het edelmetaal aan een adempauze toe was na de uitverkoop die begon nadat de Fed de rente handhaafde en een signaal gaf van haar havikachtig ‘hoger-voor-langer’ standpunt ten aanzien van de rentetarieven.

Snwo voegde eraan toe dat de zwakkere dollar en de lagere rente op staatsobligaties zouden kunnen bijdragen aan een langere stijging van het goud, maar dat de belangrijkste drijfveer waarschijnlijk het conflict in het Midden-Oosten zal blijven. “Israël heeft beloofd de inspanningen op te voeren als vergelding voor de aanvallen van Hamas, wat betekent dat de hoop op een terugkeer naar de vrede in de regio klein lijkt, wat de deur opent naar verdere winsten voor het  goud”, zei Snow. “De belangrijkste technische steun ligt momenteel op het psychologisch belangrijke niveau van $1800 en ik verwacht dat deze steun zal standhouden.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *