20% kans dat conflict in Midden-Oosten zal escaleren, met explosie van de goudprijs tot gevolg

Er is een kans van 20% dat het conflict tussen Israël en Hamas zal escaleren tot een ‘regelrechte ramp’, zei Larry Lepard, Managing Partner en oprichter van Equity Management Associates, met economische gevolgen die ‘waarschijnlijk groter zouden zijn dan in 2008, en waarschijnlijk ook zelfs groter dan in 2020. Wat zou er kunnen gebeuren dat groter zou zijn dan die van 2008? Twee dingen? Zou het echt een grote oorlog kunnen worden. Het lijkt mij niet onmogelijk,’ zo merkte hij op.

De Verenigde Staten leven in het valse verhaal dat alles goed gaat. Maar de regionale banken hebben volgens Lepard nog steeds een verlies van 600 miljard dollar aan commercieel vastgoed op de balans staan. En dat is de tweede factor die door hem zorgwekkend wordt genoemd.

“Je weet dat er iets gaat breken, en dan zal het ongeveer hetzelfde gebeuren als in 2008”, beschreef Lepard. “Het zou een regelrechte ramp zijn. En ik denk niet dat er een beroep op de Federal Reserve zou worden gedaan om haar patriottische ding te doen en het geld te drukken dat nodig is om het systeem draaiende te houden, de inflatie is daarbij de grote spelbreker.”

Dit zou een grote koersdaling op de aandelenmarkten tussen 30% en 50% kunnen inluiden. Voor goud zou dit zich vertalen in dagelijkse prijsbewegingen van meer dan $100, waarbij Bitcoin waarschijnlijk op een gegeven moment zal volgen.

Lepard voorziet prijsbewegingen van vergelijkbare omvang als in maart 2020, nadat de Federal Reserve tussenbeide kwam om de Amerikaanse economie te ondersteunen en de goudprijs een hoge vlucht nam en recordhoogtes bereikte. “Goud steeg met honderd dollar per dag, twee dagen achter elkaar. En dat is wat er deze keer weer zou gebeuren. Dus ik denk dat iedereen daarop voorbereid moet zijn”, merkte Lepard op.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *