Best-case en worst-case scenario’s doen er niet toe: goudprijs heeft hogere prijsniveaus in de vingers

Zelfs in het beste geval, waarin de oorlog tussen Israël en Hamas niet escaleert in een groot regionaal conflict of een WOIII-achtige situatie, lijkt goud in staat de kaap van $2.500 per ounce te bereiken nadat het die van $2.100 is gepasseerd, vertelde Larry Lepard, Managing Partner en oprichter van Equity Management Associates aan Kitco News.

“Goud zal de $2.100 passeren, wat een heel belangrijk niveau is. En als het daar doorheen gaat, zal de markt een nieuw record najagen. We zullen op $2.500, misschien zelfs op $3.000 uitkomen”, zei hij. ‘Ervan uitgaande dat er in de oorlog sprake is van een absoluut best-case scenario, zijn we zowel monetair als economisch nog steeds genaaid.’

Bitcoin zal waarschijnlijk ook het bod van de veilige haven opvangen en de rally van goud volgen. “Mijn doel voor midden tot eind volgend jaar is $2.500 tot $3.000 goud en $50.000-$100.000 Bitcoin”, voegde hij eraan toe. “Dat veronderstelt een best case scenario in de oorlog – dat de zaken kalmeren en dat niets erger wordt.”

Tegelijkertijd is het worstcasescenario, waarin het conflict tussen Israël en Hamas uitmondt in een grote oorlog, iets wat volgens Lepard ook niet zo onwaarschijnlijk is.

De versoepelingscyclus van de Fed is nabij, maar wat dit betekent voor de markten?

De kans is groot dat de Fed klaar is met de renteverhogingen, omdat de obligatiemarkt aangeeft dat er iets op het punt staat kapot te gaan, aldus Lepard.

Het rendement op de 10-jaars staatsobligaties, die tegengesteld aan de koers beweegt, noteert boven de 4,9% – een niveau dat voor het laatst in 2007 werd gezien.

‘De Fed weet dat als ze doorgaan met het verhogen van de rente, ze de obligatiemarkt zullen kapotmaken. Ze hebben hem misschien al gebroken, maar ze gaan hem mogelijk zo ver breken dat het onherstelbaar is. We gaan nu hoe dan ook richting monetaire versoepeling”, aldus Lepard. ‘En dat is wat de goudmarkt ruikt. Het goud ruikt ook oorlog, en de goudprijs stijgt altijd als er instabiliteit is.’

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *