NGC certificeert zeldzame variëteit van 1796 zilveren dollar, munt komt in januari bij Heritage onder de hamer

Een zelden gezien exemplaar van de BB-62, B-3 is onlangs geauthenticeerd en vakkundig toegeschreven via de VarietyPlus-service van NGC.

Numismatic Guaranty Company (NGC) is verheugd dat zij onlangs de opdracht heeft gekregen om een zelden geziene variëteit van de Silver Dollar te beoordelen. Het zeldzame stukje Amerikaanse numismatische geschiedenis werd via de VarietyPlus-service van NGC toegeschreven als een Small Date Small Letters Silver Dollar uit 1796, BB-62, B-3. Het kreeg het cijfer NGC VF Details.

De grote verzamelaars van vroege dollars (1794-1804) zijn vooral geïnteresseerd in variëteiten: variaties in de stempels die herkenbaar zijn bij nauwkeurige inspectie van de munt. VarietyPlus erkent 147 rassen Early Dollars. Op de achterkant staat bijvoorbeeld een bes onder de A in STATES die alleen voorkomt op bepaalde variëteiten, waaronder BB-62.

De munt wordt in januari 2024 aangeboden op de FUN US Coins Signature Auction #1371 van Heritage Auctions. Het is een van de slechts drie bevestigde exemplaren die bekend zijn bij de verzamelaarsgemeenschap.

Het NGC VarietyPlus-programma is een uitgebreide service ontworpen voor muntenverzamelaars en numismatici die muntvariëteiten en fouten willen identificeren en authenticeren. Dit programma is vooral waardevol voor mensen die geïnteresseerd zijn in het onderzoeken van de fijne kneepjes van het munten, omdat het deskundige analyses en toeschrijvingen biedt van verschillende muntsoorten, waaronder dubbele stempels, opnieuw geperforeerde munttekens en andere opmerkelijke varianten.

Door gespecialiseerde etikettering en certificering voor deze onderscheidende munten aan te bieden, vergroot NGC VarietyPlus het begrip en de waarde van verzamelmunten en biedt het verzamelaars een vertrouwde bron voor het beoordelen van de unieke kenmerken die elke munt speciaal maken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *