Beleggers zullen overstappen naar goud nu ‘Amerika met een grote schuldenafrekening wordt geconfronteerd’ (John Ing van Maison Placements Canada)

Een van de oudste beleggingsinstellingen in Toronto waarschuwt dat de beleggers beter wat goud kopen, want het gele metaal zou een goed bezit zou kunnen zijn in de komende jaren. Dit aangezien de wereld de komende maanden en jaren met aanzienlijke bedreigingen te maken krijgt.

In zijn laatste rapport zei John Ing, president en CEO van Maison Placements Canada, dat hij verwacht dat de goudprijs zal stijgen naar $2.200 per ounce, omdat de VS de rekening gepresenteerd zullen krijgen voor tientallen jaren van ongebreidelde uitgaven.

Ing zei in zijn laatste commentaar te geloven dat oplopende inflatie, de-dollarisering, verhoogde geopolitieke risico’s, mondiale schulden en de opkomst van populisme een positieve achtergrond bieden voor goud. Meer zelfs, wie veiligheid zoekt, is quasi verplicht om wat goud aan boord te hebben.

Volgens Ing is de grootste mondiale economische bedreiging de groeiende schuldenproblematiek in de VS. Ing merkte op dat het aanbod aan Amerikaanse staatsobligaties sinds 2008 vervijfvoudigd is tot ruim 25 biljoen dollar.

Dit jaar stegen de begrotingstekorten in de VS met 1,7 biljoen dollar, waardoor de totale schuldenberg boven de 33 biljoen dollar uitkwam. “Amerika wordt geconfronteerd met een afrekening van de schulden”, waarschuwde Ing.

Ondanks de groeiende dreiging van een onhoudbare schuldenlast merkte Ing op dat de Amerikaanse regering in een recordtempo geld blijft uitgeven terwijl zij de transitie naar groene energie stimuleert om de mondiale doelstellingen voor de vermindering van de CO2-uitstoot te halen. Ing omschreef de groene energietransitie als een zwart gat: “Als je er eenmaal in zit, kun je er niet meer uit, het slorpt altijd maar meer geld op. En deze evolutie is in het voordeel van de goudmarkt.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *