Kai Hoffmann over waarom de koers van de goudmijnaandelen hoger zouden moeten staan dan nu het geval is

Veel beleggers staan nog steeds aan de zijlijn als het om goud gaat, merkte Kai Hoffmann, CEO van Soar Financial, op.

Hoffmann organiseert de Deutsche Goldmesse in Frankfurt, Duitsland. Het herfstevenement van 2023 begint op 24 november. Headliners zijn onder meer Lobo Tiggre, Thorsten Polleit en Michael Howell.

Hoffmann zei dat de goudsector een vonk nodig heeft die de prijs kan opjagen en die vooral de koersen van de goudmijnaandelen een opknapbeurt geeft. Het gele metaal heeft het dit jaar niet zo slecht gedaan, maar de GDX, een index van goudmijnaandelen, staat nog steeds lager als bij het begin van dit jaar.

“Er is een trigger nodig om de beleggers weer richting goudmijnen te krijgen.”, aldus Hoffmann. “Het zou geweldig zijn om een beweging van $ 50 tot $ 100 per dag te zien, wat enorm is voor een 5000 jaar oud relikwie. De reguliere media zouden er meteen op springen, waardoor goud dan weer de aandacht krijgt die het verdient.”

De mijnbouwsector heeft een impuls gekregen door de energietransitie omdat zoveel metalen nodig zijn voor het bouwen van een wagenpark van elektrische voertuigen, maar Hoffmann houdt vooral de afgestrafte goudmijnaandelen in de gaten.

“Wat is er op dit moment meer tegendraads dan een belegger in goudmijnaandelen te zijn? Als je kijkt naar hoe de aandelen hebben gepresteerd en naar de goudprijs, dan is er een enorm verschil. De aandelen van de miners zouden veel hoger moeten worden verhandeld.”

Hoewel het sentiment ten aanzien van de grondstoffensector is verslechterd, beschreef Hoffmann de huidige financieringen in de sector als van gemengde aard. Hij zei dat de Oreninc-index, die de investeringsstromen in de grondstoffensector meet, bijna op het meerjaarlijks gemiddelde ligt.

“We hebben veel erger gezien”, zei Hoffmann. “De index omvat momenteel een groot deel van de doorstroomfinancieringen. In november ging de helft van het ingezamelde geld rechtstreeks naar doorstroomfinancieringen.”

Hoffmann merkte op dat vooral beginnende bedrijven het moeilijk hebben.

“De startende bedrijven in de goudmijnsector hebben het momenteel moeilijk. Er is geen geld voor hen beschikbaar, het maakt niet uit met welk business model je naar de financiers stapt. Tenzij je een sexy project en een geweldig managementteam hebt, haal je momenteel geen geld uit de markt.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *