Voorspelling: goud op weg naar nieuwe recordhoogtes in eerste helft 2024

Een dreigende recessie, een trage reactie van de Federal Reserve en een snel snijcyclus zullen samenkomen om goud in de eerste helft van 2024 naar nieuwe recordhoogtes te duwen, volgens Daniel Ghali, Senior Commodity Strategist bij TD Securities.

“We verwachten dat de goudprijzen richting de $2.100 per ounce zullen stijgen op een gemiddelde kwartaalbasis,” zei Ghali in een recent interview met Moneytalk. “Op een meer tactische horizon kan dat aanzienlijk overschrijden. Waar we hier echt naar kijken, is een aanzienlijke onderwaardering van elk macro-economisch scenario behalve een zachte landing. We verwachten daadwerkelijk een recessie in de Verenigde Staten in de eerste helft van volgend jaar; we beginnen scheuren te zien in de gegevens, en investeerders zijn zeer ernstig ondergepositioneerd voor dat scenario in de goudmarkten.”

Hij merkte op dat dit bijzonder opvallend is gezien de abnormaal hoge correlaties tussen aandelen en obligaties, wat betekent dat traditionele portefeuille-diversificatoren niet goed meer werken. “Grondstoffen zijn een benadering die je kunt bekijken om dat aan te pakken.”

Ghali gelooft dat recente gegevens die wijzen op kracht in de Amerikaanse economie misleidend zijn en aanzienlijke zwakte verbergen. Hij verwacht dat de Fed dieper en sneller zal moeten snijden dan de markten anticiperen.

“Het groeicijfer van het derde kwartaal was geweldig,” zei hij. “Intuïtief hebben marktdeelnemers de trendgroei gezien die zich heeft voorgedaan in de afgelopen kwartalen en beginnen ze dat vooruit te projecteren, maar de realiteit is dat de kwaliteit van dat groeiverslag eigenlijk vrij slecht was.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *