Retailbeleggers blijven positief over goud, analisten nemen neutrale houding aan

In de nieuwste Kitco News Weekly Gold Survey blijven retailbeleggers vasthouden aan een overwegend positieve houding voor de komende week, terwijl de meeste marktanalisten is overgestapt naar een neutrale beoordeling voor de nabije toekomst van het gele metaal.

Adrian Day, president van Adrian Day Asset Management, verwacht weinig verandering in de goudprijs tijdens de komende week. “Na de recente stijging is goud kwetsbaar voor slecht nieuws,” zei hij. “De middel langetermijn fundamenten zijn nog steeds zeer krachtig: op een gegeven moment zullen de Fed en andere centrale banken haar rentepolitiek versoepelen voordat de inflatie is overwonnen, en dat zal het startschot zijn voor goud. Maar dat is nog niet het geval.”

Het verschil in sentiment tussen retailbeleggers en marktanalisten benadrukt de complexiteit en onzekerheid rond de huidige stand van de goudmarkt. Terwijl retailbeleggers een positieve kijk behouden, lijken analisten een voorzichtigere benadering te kiezen, mogelijk als een afwachtende strategie terwijl ze economische indicatoren, acties van centrale banken en andere factoren die de waarde van het edelmetaal beïnvloeden, in de gaten houden.

Het is belangrijk voor beleggers om op de hoogte te blijven van de zich ontwikkelende dynamiek van de goudmarkt, aangezien verschuivingen in sentiment en macro-economische omstandigheden een aanzienlijke invloed kunnen hebben op de prestaties van dit traditionele veilige haven-activum.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *