Senior commodities broker voorspelt een langere consolidatieperiode voor goud

Daniel Pavilonis, Senior Commodities Broker bij RJO Futures, voorziet een langere consolidatieperiode voor goud nu geopolitieke risico’s lijken af te nemen.

“We zitten precies op de bovengrens van de handelsrange waarin we al enkele weken zitten,” zei Pavilonis. “Waarschijnlijk zullen we geen verdere renteverhogingen zien. We zouden eventueel enkele renteverlagingen kunnen zien in mei volgend jaar, maar ik betwijfel of dat gaat gebeuren. Ik denk dat we echt gewoon een tijdje blijven waar we nu zijn.”

Pavilonis merkte op dat hoewel goudprijzen blijven reageren op economische indicatoren, ze het edelmetaal geen duidelijke richting geven. “Ik denk dat de markt gewoon reageert op een gemengd scala aan inflatiedata,” zei hij. “De woningbouw gaat nog steeds door, er is nog steeds vraag naar nieuwe woningen. De werkgelegenheidsrapporten zien er nog steeds relatief sterk uit. De CPI-cijfers, de grote daling was naar verluidt in de gezondheidszorg. Ik denk dat we volgende week nog steeds binnen een bepaalde range zullen blijven. Ik zie niets dat dit naar boven zal doorbreken. Ik stel me voor dat het zal blijven waar we zijn, handelend binnen deze range van 40, 50, 60 dollar.”

“Goud zal moeite hebben hoger te bewegen als inflatiedata blijven verzwakken en de centrale bankiers de rente niet verlagen,” zei hij. “Ik weet niet wat de drijvende kracht zal zijn als geopolitiek niet in beeld is.”

De voorspelling van Pavilonis wijst op een periode van stabiliteit en afwachting op de goudmarkt, waar beleggers mogelijk aandachtig economische indicatoren en geopolitieke ontwikkelingen volgen om te bepalen of er zich een duidelijke richting voor goud zal ontvouwen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *