Indiase feesten stimuleren vraag naar goud en zilver

Volgens de analisten bij Heraeus wordt het prijsvooruitzicht voor goud en zilver dit jaar ondersteund door een sterke vraag naar goud naar aanleiding van de festivals in India en een recordvraag uit de industrie wereldwijd.

De analisten merkten op dat de vraag naar goud in India tijdens de festivalperiode sterk leek te zijn. “Voorlopige importgegevens tonen aan dat de goudimport in oktober mogelijk met ~50% is gestegen ten opzichte van vorig jaar, tot ~115 ton, wat suggereert dat de festivale vraag naar goud dit jaar sterker was dan in 2022,” schreven ze. “De hindoeïstische festivals van Dhanteras en Diwali, eerder deze maand gehouden, neigen goudaankopen te stimuleren, dus handelaren hebben in oktober voorraden aangelegd.”

Gedurende de eerste drie kwartalen van 2023 was de vraag naar goud in India op jaarbasis 3% lager, volgens de World Gold Council. “Om het niveau van goudconsumptie van vorig jaar te evenaren, moet het vierde kwartaal van 2023 het sterkste kwartaal voor vraag worden in twee jaar,” schreven ze.

“Het toevoegen van de import van oktober aan de vraag tot nu toe lijkt mogelijk, zij het niet waarschijnlijk, aangezien zonder de vraagstimulerende factoren van de novemberfestivals de aanhoudend hoge goudprijzen in India de vraag tot het einde van het jaar kunnen beperken.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *