Zal goudprijs gedurende geruime tijd consolideren (want geopolitieke risico is afgenomen)?

Daniel Pavilonis, Senior Commodities Broker bij RJO Futures, voorziet een periode van langdurige consolidatie voor goud nu het geopolitieke risico is afgenomen.

“We zitten precies in de bovenste band van dehandelsmarge waarin we ons al enkele weken bevinden”, aldus Pavilonis. “Hoogstwaarschijnlijk zullen we geen renteverhogingen meer zien. Mogelijk zien we in mei volgend jaar een aantal renteverlagingen, maar ik betwijfel eerlijk gezegd of dat daadwerkelijk gaat gebeuren. Ik denk dat we eigenlijk een tijdje op de huidige prijsniveaus zullen blijven hangen.”

Pavilonis zei dat hoewel de goudprijzen blijven reageren op economische indicatoren, ze het edelmetaal geen duidelijke richting geven. “Ik denk dat de markt slechts handelt op basis van een gemengd scala aan inflatiegegevens”, zei hij. “De woningbouw valt niet stil, er worden nog steeds huizen gebouwd, er is nog steeds vraag naar vastgoed. De werkgelegenheidscijfers zien er nog steeds relatief sterk uit. De CPI-cijfers geven anderzijds ook geen aanleiding om een forse stijging van de goudprijs te verwachten. Ik zou zeggen dat we volgende week nog steeds dicht bij huis zullen bijven. Ik zie niets dat de goudmarkt op zijn kop kan zetten. Ik kan me voorstellen dat we komende week schommelingen zullen zien van maximaal 40, 50, 60 dollar. En dat zonder duidelijke richtig”

“Goud zal moeite hebben om hogerop te komen als de inflatiegegevens blijven verzwakken en we de rente niet verlagen”, zei hij. “Ik weet niet wat de drijfveer zal zijn als de geopolitiek de goudprijs niet opjaagt.”

Vorige week namen twaalf Wall Street-analisten deel aan de Kitco News Gold Survey. Net als vorige week verwachtten drie experts, ofwel 25%, volgende week een hogere goudprijs, maar deze afgelopen voorspelde slechts één expert, die 8% vertegenwoordigde, een prijsdaling. De overgrote meerderheid, oftewel 67%, stond voor de komende week neutraal tegenover goud.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *