Federal Reserve Governor Christopher Waller steekt goudprijs een handje toe door inflatie naar omlaag te praten

Federal Reserve Governor Christopher Waller heeft de goudprijs eerder deze week een boost gegeven door zijn toespraak waarin hij verschillende indicaties gaf die aangeven dat de inflatie inderdaad blijft terugvallen naar het streefcijfer van 2% van de centrale bank.

Tijdens een toespraak bij het American Enterprise Institute verwees Waller naar zijn toespraak in oktober, getiteld ‘Something’s Got to Give’, waarin hij de sterke economische groei en dito werkgelegenheidsgegevens in het derde kwartaal vermeldde, samen met een duidelijke matiging in de kerninflatie in de vorm van de persoonlijke consumptie-uitgaven (PCE).

“Dit was goed nieuws voor de werkgelegenheidsgroei, maar het tempo van de reële economische activiteit leek inconsistent met voortdurende progressie in de richting van het doel van de Federal Open Market Committee (FOMC) van 2 procent inflatie”, zei hij. “Het lijkt me duidelijk dat er iets moest gebeuren om de inflatie te laten blijven dalen naar ons streefcijfer van 2 procent, meer bepaald door de economie te laten afkoelen van zijn stormachtige groeitempo in het derde kwartaal. Als de economie niet zou afkoelen, lijkt het waarschijnlijk dat de neerwaartse druk op de inflatie zal stoppen of zelfs zou omkeren.

Waller zei dat hij aangemoedigd wordt door de gegevens van de afgelopen weken, omdat hij vertraging ziet in de economie. “Gegevens voor oktober wezen op een afname van de economische activiteiten, en de prognoses voor het vierde kwartaal tonen het soort matiging aan dat meer in lijn is met vooruitgang bij het verlagen van de inflatie”, zei hij. “Bovendien toonde de laatste gegevens, na het zien van een stijging van de kern-PCE-inflatie in september van zijn zomerse dieptepunten, dat de inflatie in oktober de goede kant op bewoog, zij het slechts aan een geleidelijk tempo.”

Hoewel de Fed-gouverneur zei dat het nog te vroeg is om te stellen dat de vertraging zal aanhouden, zei hij dat hij er steeds zekerder van is dat het beleid momenteel goed gepositioneerd is om de economie te vertragen en de inflatie terug te brengen naar de gevraagde 2%.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *