Vooral Aziatische beleggers drijven de goudprijs op (westerse beleggers blijven eerder terughoudend)

Nicky Shiels, hoofd metaalstrategie bij MKS PAMP, benadrukte in een recent rapport een trend die aangeeft dat veel activiteit op de goudmarkt plaatsvindt tijdens de handelsuren in Azië. Ze merkte op dat hogere prijzen het gevolg kunnen zijn van agressieve Aziatische kopers die dunne markten testen en zo de goudprijs omhoog jaren. Ze voegde eraan toe dat dit een nieuwe koopgewoonte zou kunnen zijn van grote kopers zoals centrale banken van opkomende markten en grote beleggingsfondsen. Eerdere gegevens hebben aangetoond dat centrale banken snel hebben geprofiteerd van prijsdalingen.

“Wat opmerkelijk is, is het gevoel van urgentie dat bij deze kopers van goud, terwijl in de afgelopen twee jaar dips ($1.600, toen $1.800, toen $1.900) slechts mondjesmaat werden benut, komt de stroom investeringsgeld nu sneller naar de goudmarkt,” zei ze.

Wat betreft de duurzaamheid van de goudprijs op de huidige niveaus, merkte Shiels op dat westerse beleggers nog steeds terughoudend zijn om in te stappen, dus er is ruimte voor prijsstijgingen naarmate het westers segment van de goudmarkt aandacht meer begint te besteden aan de stijging van de goudprijs.

“Westerse beleggers hebben de afgelopen 10 dagen slechts 2,3 miljoen troy ounce gekocht, en het grootste deel daarvan vanwege nieuwe COT-lange posities, met nogal wat activiteit op de optiemarkt,” zei ze. Wanneer de kleine beleggers zich bij de grote kopers aansluiten, kan het snel gaan met de goudprijs. In ieder geval lijken de Aziatische kopers over voldoende koopkracht beschikken om de goudmarkt te ondersteunen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *