Goudprijs kan gevoelig zijn voor aanpassing rentevoorspellingen

Het zijn niet alleen een agressieve uitspraken van Fed-voorzitter Powell die de goudmarkt bedreigen. Samen met haar monetaire beleidsbeslissing zal de Federal Reserve haar bijgewerkte economische projecties vrijgeven, inclusief haar rentevoorspelling. Die staat ook wel bekend als de puntplot.

Bij de laatste update in september gaf Powell aan dat hij in 2024 slechts twee potentiële tariefverlagingen ziet. De markten zien echter in meer dan een verlaging met 100 basispunten volgend jaar. Volgens de CME FedWatch -tool zien markten een kans van bijna 60% dat de eerste verlaging er al in maart komt.

Samen met de FED -bijeenkomst hebben analisten gezegd dat de gegevens van de consumentenprijsindex van november ook kunnen bijdragen aan de marktvolatiliteit. Sommige analisten hebben gezegd dat als de kerninflatie boven 3% blijft, dit de Federal Reserve zal dwingen zijn aanscherping te behouden.

Terwijl de Federal Reserve deze week in de schijnwerpers staat, zullen de Bank of England en de Europese centrale bank eveneens hun monetaire beleidsbeslissingen bekendmaken, waarbij markten verwachten dat de tarieven ongewijzigd blijven.

Hoewel de goudprijzen deze week kunnen worstelen met winstnemingen, merken sommige analisten op dat de ondertoon op de markt nog steeds goed is.

In een recent interview met Kitco News zei Joseph Cavatoni, de Noord -Amerikaanse marktstrateeg van de Wereld Gold Council, dat hij de mislukte rally van vorige week maandag niet als zeer schadelijk beschouwt. Hij zei dat de rally laat zien hoeveel potentieel het edelmetaal heeft wanneer het de juiste marktomstandigheden ziet.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *