Deze week kan een belangrijke test voor de goudmarkt worden

Volgens sommige analisten zal deze week een belangrijke test voor de goudmarkt zijn, omdat de Fed een neerwaartse druk kan uitoefenen op een goudprijs die al gevoelig is na de blow-off top van maandag.

Na een recordhoogte van ongeveer $ 2.150 per ounce te hebben bereikt aan het begin van vorige week, gingen de goudprijzen het weekend in met een correctie van meer dan 3% en testten ze kritieke steunzone net boven $ 2.010 per ounce. Met een swing van $ 141 deze week zag de goudmarkt de grootste volatiliteit sinds half augustus 2020, net nadat het goud zijn vorige recordniveau had bereikt.

Ole Hansen, hoofd van de grondstoffenstrategie bij Saxo Bank, zei dat de rally van maandag en de daaropvolgende uitverkoop een domper was op het enthousiasme op de goudmarkt.

“Technisch gezien heeft goud veel werk te doen om de technische schade die is aangericht goed te maken,” zei hij.

Samen met een overbought momentum zei Hansen dat de goudmarkt te ver vooruit was gelopen met betrekking tot potentiële tariefverlagingen in 2024, wat de prijzen op de korte termijn onder $ 2.050 per ounce zou kunnen houden.

Koud water werd uitgestort op de goudmarkt nadat de gegevens van de werkgelegenheid vorige vrijdag aantoonden dat de Amerikaanse economie vorige maand 199.000 banen heeft gecreëerd, waarmee de verwachtingen ruimschoots werden geklopt. Tegelijkertijd daalde het werkloosheidspercentage tot 3,7%, een daling ten opzichte van 3,9% in oktober.

“We gaan op zijn minst volatiele markten zien en de ruimte voor een positieve verrassing voor goud zal beperkt zijn,” zei Hansen.

Craig Erlam, senior marktanalist bij Oanda, zei dat hij ook verwacht op korte termijn verhoogde volatiliteit in de goudprijs te zien.

Phillip Streible, hoofdmarktstrateeg bij Blue Line Futures, zei anderzijds dat hij verwacht wat neerwaartse druk op de goudprijs te zien. Hij voegde eraan toe dat het na het arbeidsrapport van vrijdag onwaarschijnlijk is dat de Federal Reserve -voorzitter Jerome Powell zijn voorzichtige houding zal aanpassen, zelfs als de centrale bank naar verwachting de rentetarieven ongewijzigd zal laten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *