Het  Chinees banksysteem is in vrije val en niemand weet waar de bodem ligt

Het banksysteem van China stort in en de onroerend goed crisis in het land zou volgens veteraan -investeerder Kyle Bass $ 4 biljoen kunnen wegvagen uit het financieel systeem van het land.

In een interview met Andrew Ross Sorkin op CNBC wees de Hayman Capital Management CIO op de Chinese vastgoedsector, die de afgelopen jaren wankelt onder de schuldencrisis. Sommige bedrijven blijven in gebreke op hun obligaties en dat hoeft niet te verbazen. De onroerend goed crisis heeft voldoende lege huizen in China achtergelaten om 3 miljard mensen te huisvesten, zei een voormalige Chinese topfunctionaris en een onderbroken stroom van oplevering van ongebruikte huizen zal enorme financiële verliezen genereren in de vastgoedsector.

Die verliezen zullen ongetwijfeld een grote impact hebben op het Chinese banksysteem, zei Bass. Ondertussen wordt de lokale onroerendgoedmarkt van China meestal gefinancierd door lokale overheidsfinanciering, een markt met een waarde van ongeveer $ 13 biljoen. Terwijl veel van die schuldfinanciering nu in gebreke blijft, zei Bass.

Dat suggereert dat de bankverliezen van China die tijdens de grote financiële crisis in de VS kunnen zullen overschaduwen. De Amerikaanse banken verloren toen ongeveer $ 700 miljard.

“We denken dat de Chinese onroerend goed verliezen tot tenminste $ 4 biljoen zullen oplopen. Bass voegde er nog aan toe:” Om een goed functionerende kapitaalmarkt te hebben, moeten we het banksysteem begrijpen en dat is hier dus niet het geval. Het  Chinees banksysteem is in vrije val en niemand weet waar de bodem ligt.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *