Russische olieprijs daalt onder $ 60 per vat

De prijs van het olievlaggenschip van Rusland, de variëteit Urals, is voor het eerst in maanden onder de prijs van $ 60 per vat gedaald te midden van het dalen van de prijzen voor de internationale benchmarks voor ruwe olie.

De prijs van ruwe olie uit de Oeral daalde vorige week tot $ 56,15 een vat, terwijl de prijs van Brent daalde onder de $ 75 per vat en zich inmiddels bevindt op het laagste niveau sinds juni, dit als gevolg van een stijgende Amerikaanse olieproductie, opgelopen voorraden, zorgen over de Chinese economie en ondanks productiebezuinigingen door OPEC+.

De prijs Urals is sinds juli boven de prijslimiet verhandeld en er zijn rapporten naar voren gekomen dat het Westen overweegt om de sancties te treffen tegen partijen die tegen de gemaakte afspraken in handelen in deze olie.

De gemiddelde prijs van deze olievariëteit  daalde in november ten opzichte van oktober, maar bevindt zich nog steeds ver boven de door het westen opgelegde prijslimiet van $ 60 per vat, dit op basis van gegevens van het Russische ministerie van Financiën.

De gemiddelde prijs voor een vat Urals was vorige maand $ 72,84 per vat, tegen $ 81,52 per vat in oktober, maar lag boven de gemiddelde prijs van $ 66,47 in november 2022.

Ondanks de prijzen van Urals die boven de prijslimiet liggen, zagen de grootste olie- en gasbedrijven in Rusland hun totale inkomsten tussen januari en september met 41% dalen in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar, vanwege lagere grondstoffenprijzen en een lagere export, zei de centrale bank van Rusland. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *