Amerika zal binnen afzienbare tijd het armste land ter wereld worden (zegt de auteur van ‘Rich Dad Poor Dad’)

De Amerikaanse ondernemer en zakenman Robert Kiyosaki is een uitgesproken tegenstander van het beleid van de regering-Biden. Tijdens een interview op de podcast Finance with Sharan zei hij: “Amerika zal binnen afzienbare tijd het armste land ter wereld worden.”

Kiyosaki, de auteur van ‘Rich Dad Poor Dad’, deed het podcast-interview terwijl hij onlangs in India was voor de Growth Summit India 2023. Hij legde bij zijn bezoek aan Mumbai volgende verklaring af: ‘Ik ga altijd naar sloppenwijken wanneer ik een land bezoek. Dus in India ging ik naar de sloppenwijken van Mumbai. En ik kijk naar wat ik er zie, praat er met mensen. Maar wat mij vooral schokt, is dat Amerika in het verleden nooit zulke sloppenwijken heeft gehad. In die situatie is er echter verandering gekomen. Tegenwoordig zijn er overal in Amerika sloppenwijken.”

“De sloppenwijken van Mumbai verspreiden zich bij wijze van spreken over Amerika”, voegde hij eraan toe.

In het podcast-interview van een uur besprak Kiyosaki een verscheidenheid aan onderwerpen, waaronder ook zijn favoriete beleggingen. Hij sprak ook over bredere onderwerpen zoals de veranderende dynamiek van de mondiale financiële wereld en de positie van de Amerikaanse dollar als mondiale reservevaluta.

Kiyosaki heeft de Amerikaanse dollar vaak gelijkgesteld aan toiletpapier en noemde fiatgeld nep. Terwijl hij zijn standpunt over fiatgeld uitlegde, zei hij: ‘Iedereen die voor dollars, yen, peso’s, roepies werkt laat zich in de luren leggen: dit is nep geld, niet meer of niet minder. Stomme mensen werken voor dit spul en dat is iets wat ik met de beste wil van de wereld niet begrijp.”

Kiyosaki verduidelijkte hoe hij naar rijkdom kijkt en verwees naar goud als het geld van God, Bitcoin als het geld van mensen en de fiat-dollar als nepgeld.

“De enige manier waarop de fiat-dollar wordt gecreëerd, is door het lenen van geld”, zei hij.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *