Poolse centrale bank blijft goud kopen, dit tegen de achtergrond van een mogelijke opname in de toekomstige goudstandaard van de eurozone

De centrale bank van Polen heeft ongeveer 300 ton goud gekocht, terwijl het in alle stilte probeert zijn goud-tot-bbp-ratio te normaliseren, een essentiële benchmark voor mogelijke opname in de toekomstige goudstandaard van de eurozone, volgens analist Jan Nieuwenhuijs bij Gainesville Coins.

Nieuwenhuijs schreef dat in het kader van de Europese Unie (EU) de acceptatie van de euro door alle lidstaten het ultieme doel blijft.

“Op het moment van schrijven telt de EU 27 landen, waarvan 20 de eurozone vormen,” zei hij. “Voor middelgrote en grote economieën in de eurozone is een gelijke monetaire goud / bbp -ratio een verborgen vereiste voor het voorbereiden voor een verschuiving naar een nieuwe gouden standaard. ”

“Er zijn geheime overeenkomsten tussen landen in de eurozone om gouden reserves af te stemmen ten opzichte van het bbp om voorbereid te zijn op een nieuwe gouden standaard,” schreef Nieuwenhuijs. “Niet alleen onthullen Europese centrale banken langzaam hun goudstrategie informeel, alle ondernomen acties onderbouwen dit beleid.”

Hij zei dat het hoge tempo van de goudaankopen van Polen eigenlijk een poging is om aan deze de facto vereiste voor opname in de eurozone te voldoen. “Vóór 2017 had Polen 103 ton monetair goud, dat slechts 1% van zijn bbp was,” merkte Nieuwenhuijs op. “Om op gelijke voet te komen met zijn Europese medewerkers die Polen moest ophalen om zijn metaalreserves aanzienlijk te verhogen en zo deed het: in 2018 De Poolse Centrale Bank (NBP) begon agressief goud te kopen. ”

“Inmiddels bevatten de Poolse reserves 334 ton, wat bijna 3% van het BBP van Polen is.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *