Sector van de zonne-energie drijft de zilverprijs omhoog

Met betrekking tot de zilvermarkt, zeiden de analisten dat de enorme omvang van de groei van de zonne -industrie pas goed duidelijk wer naarmate 2023 ten einde liep. “Globaal zal de productiecapaciteit van nieuwe zonne -installaties naar verwachting dit jaar met 64% zijn gestegen tot een record 413 GW”, dit volgens de analisten. Diezelfde analisten waren eerder slechts uitgegaan van een productie  van 395 GW.

“Samen met de bouw van nieuwe installaties wordt naar verwachting de zilvervraag vanuit de zonne -energie -industrie naar verwachting dit jaar naar nieuwe hoogtepunten gedreven rond ~ 190 Moz”, schreven de analisten. “Naast een veel groter volume van installaties, worden zonneceltypen met hogere gemiddelde kracht steeds populairder vanwege hun hogere efficiëntie,” zeiden de analisten.

“De groei van de jaarlijkse geïnstalleerde capaciteit in China is de motor geweest van de recente snelle groei,” merkten ze op, “maar ook de installaties buiten China zullen naar verwachting mee versnellen.”

Heraeus wees er op dat zilver vorige week zijn derde opeenvolgende week van solide winsten zag, met prijzen die 11% hoger waren dan de vorige maand. “Dit betekende een belangrijke mijlpaal voor het edelmetaal,” zeiden de analisten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *