Aanvallen op schepen in de Rode Zee drijven de olieprijzen op

De olieprijzen stegen dinsdag naarmate tankers de Rode Zee steeds meer mijden als gevolg van de toegenomen aanvallen van door Iran gesteunde Houthi-militanten die de internationale scheepvaartroutes hebben ontwricht.

De mondiale benchmark Brent handelde 1,17% hoger op $78,86 per vat, terwijl de Amerikaanse West Texas Intermediate futures 1,15% stegen tot $73,30 per vat.

De afgelopen weken hebben de Houthi-rebellen in Jemen een reeks drone-aanvallen gelanceerd op commerciële schepen die de Rode Zee oversteken. Grote rederijen en olietransporteurs hebben vrijdag hun transporten door de Rode Zee opgeschort, nadat ruim een dozijn schepen werden aangevallen sinds het begin van de oorlog tussen Israël en Hamas begin oktober.

Scheepvaartgiganten Maersk, Hapag Lloyd, Mediterranean Shipping Company (MSC), CMA CGM en Evergreen maakten bekend dat ze alle geplande transporten met onmiddellijke ingang omleiden.

Oliegigant BP sloot zich maandag aan bij de transportgiganten en stopte de scheepvaart door het Suezkanaal vanwege de “verslechterende veiligheid” in de Rode Zee.

“De energiemarkten beginnen de verstoring van de mondiale dagelijkse vraag naar olie, waarvan 9% door het Suezkanaal stroomt, in te prijzen”, schreef Ben Emons, Senior Portfolio Manager van NewEdge Wealth, in een dagelijkse notitie, eraan toevoegend dat Brent “bijzonder gevoelig” is voor deze verstoringen. .

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *