Dow Jones Index uitgedrukt in goud nog ver verwijderd van recordniveaus

De Dow Jones Index bereikte vorige week nieuwe recordhoogtepunten. Maar wanneer u deze beursindex in echt geld prijst – goud namelijk – blijft deze nog ver onder de bereikte recordniveaus.

Vorige week sloot de Dow voor het eerst boven 37.000 punten. Op vrijdag vestigde het een record op 37.305. Maar tijdens zijn podcast zette Peter Schiff dat record in zijn historische context.

Uitgaande van een goudprijs van $ 2.000 per ounce, is de Dow geprijsd aan ongeveer 18,5 gram goud. Dat is niet eens in de buurt van een recordhoogte. In 1966 werd de Dow geprijsd op ongeveer 20 ons goud.

Van de piek van 1966 tot vandaag, in termen van echt geld, is de Dow eigenlijk lager dan in 1966. In feite staat de beursindex  misschien zelfs lager dan in 1929 in termen van goud. “

De recordhoogte voor de in goud geprijsde Dow Jones was 1999 toen het bijna 42 gram goud kostte om de Dow te ‘kopen.

De Dow is nooit duurder geweest in echt geld dan in 1999. Met daarbij de opmerking dat dit het jaar was van de piek in de dot-com zeepbel.

Tegenwoordig staat de Dow nog steeds 55% onder dat recordniveau.

De prijs van de Dow in goud zou moeten verdubbelen om dat record te evenaren of te verbeteren, maar het lijkt onwaarschijnljik dat dit zal gebeuren. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *