IKEA vreest voor gevolgen onderbreking scheepvaartroutes, Danone gaat voorlopig nog vrijuit

IKEA was een van de bedrijven die recent aangaf dat de omleidingen in de scheepvaartroutes vanwege de acties van Houthi-rebellen gevolgen zullen hebben voor de beschikbaarheid van producten. Het bedrijf vertelde CNBC dat het weliswaar geen containerschepen bezit, maar wel samenwerkt met transportpartners om de zendingen te beheren en de veiligheid te garanderen van de mensen die in de waardeketen van IKEA werken.

“Wat we voorlopig kunnen meedelen is dat de situatie in het Suezkanaal tot vertragingen zal leiden en beschikbaarheidsbeperkingen voor bepaalde IKEA producten kan veroorzaken”, aldus een woordvoerder van IKEA.

“Dit is onze belangrijkste prioriteit. In de tussentijd evalueren we andere leveringsopties om de beschikbaarheid van onze producten veilig te stellen, en we blijven de situatie in de toekomst nauwlettend volgen.”

Het Frans zuivel- en plantaardig productenbedrijf Danone  betwist anderzijds de berichten over mogelijke gevolgen voor de toeleveringsketen, waarbij een woordvoerder een e-mail stuurt naar CNBC met de volgende boodschap: “Er is tot dusver geen significante korte termijn impact gerapporteerd op de activiteiten van Danone. Wij houden de situatie nauwlettend in de gaten, in samenwerking met onze leveranciers en partners. Wij zullen verder geen commentaar geven.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *