Bank of Tanzania koopt 12 ton goud

De Bank of Tanzania is van plan om tijdens het nieuwe jaar 12 ton goud te kopen met de bedoeling haar deviezenreserves aan te vullen. De Oost-Afrikaanse natie sluit zich aan bij een groeiend aantal centrale banken die zich tot goud wenden als diversifiëring van de valutareserves.

Tanzania minister van Mineralen Anthony Mavunde zei dat de centrale bank goud zal kopen van binnenlandse mijnbouwbedrijven en raffinaderijen en dat goud zal betalen  in Tanzaniaanse shilling. Volgens Mavunde zijn de fondsen al toegewezen.

In een recente video die in september werd geplaatst, zei Bank of Tanzania -gouverneur Emmanuel Tutuba dat de centrale bank al 418 kg goud had gekocht en van plan is om tegen het einde van 2023 zes ton te kopen.

Tanzania staat op de 20e plaats in de wereld in goudproductie. Vorig jaar produceerden de mijnen van het land iets meer dan 50 ton goud. Minerale export bedroeg in het laatste fiscale jaar ongeveer $ 3,3 miljard. Volgens Mavunde heeft de eigen mijnindustrie 56% procent van de vreemde valutareserves van het land bijgedragen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *