“Wat er in China gebeurt, blijft niet in China”: Chinese vraag naar goud blijft groot en dat bewijzen de betaalde premies

Nu de Chinese vastgoedmarkt in een vrije val verkeert met het bankroet van Evergrand, de jeugdwerkloosheid omhoogschiet en een steeds dieper wordende handelsoorlog met de Verenigde Staten de aanhoudende mondiale economische vertraging alleen maar verergert, zijn veel analisten van mening dat de aanhoudende vraag van Chinese investeerders naar goud voor een nog onbepaalde tijd zal aanhouden.

In een recent interview met Kitco News zei John Reade, hoofdmarktstrateeg bij de World Gold Council, dat er een perfecte storm op komst is op de Chinese goudmarkt. Reade merkte op dat de premies op de SGE versus Comex-futures op 14 december 6,4% bereikten, het hoogste niveau dat hij heeft gezien sinds hij de goudmarkt begon te monitoren.

“Het is niet de eerste keer dat we de premie zien exploderen. Maar het is de eerste keer dat we de premie zo hoog zien stijgen”, zei hij. “Dus het laat je waarschijnlijk wel zien dat er iets anders aan de hand is.”

Reade zei dat de binnenlandse premies van China een impact zullen hebben op de bredere markt.

“China is de grootste goudconsument ter wereld”, zei hij. “Het is de grootste goudimporteur; het is de grootste goudraffinaderij; het is de grootste sieradenmarkt en een van de grootste investeringsmarkten. Het heeft de potentie om te groeien.”

“Wat er in China gebeurt, blijft niet in China”, zei Reade. Hij bedoelt daarmee dat de goudprijs eerder vroeg dan laat onverwacht naar boven zou kunnen blijven. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *