Werkloosheidsrapport van afgelopen vrijdag joeg goudprijs verder op, volgende belangrijke weerstand ligt op $2.250,00

Het arbeidsmarktrapport van februari van het Amerikaanse Ministerie van Arbeid gaf een aantal zwaktes te zien, ook al kwam het belangrijke aantal niet-agrarische banen uit op 275.000, vergeleken met een verwachte stijging van 198.000. Het aantal banen in januari werd naar beneden bijgesteld tot een stijging van 229.000, vergeleken met de oorspronkelijke stijging van 353.000.

Bovendien steeg de werkloosheid tot 3,9% ten opzichte van het rapport van januari toen die 3,7% bedroeg. En het percentage werknemersparticipatie op de arbeidsmarkt bedroeg slechts 62,5%. Al met al viel het banenrapport in het kamp van de Amerikaanse monetaire beleidsduiven, die willen dat de rente eerder dan later wordt verlaagd.

De Amerikaanse dollarindex ging lager bereikte een dieptepunt van vijf weken na het teleurstellende Amerikaanse banenrapport.

Technisch gezien hebben de stieren in goud futures over het algemeen het solide korte-termijn technische voordeel en hebben ze momentum. Er is een steile drie weken oude opwaartse trend op de dagelijkse staafgrafiek te zien en die zou een verdere stijging kunnen betekenen.

Het volgende opwaartse prijsdoel van de stieren is een slot voor de april futures boven de stevige weerstand op $2.250,00. Het volgende korte-termijn neerwaartse prijsdoel is anderzijds de nieuwe technische steun op $2.100,00. De eerste tussentijdse weerstand  ligt op $2.190,80 en vervolgens op $2.200,00. Waarna de goudprijs naar $2.250,00 kan. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *