Recordprijs voor Engelse Petition Crown uit 1663

Voor de tweede keer dit jaar heeft een exemplaar van de Engelse Petition Crown uit 1663, gecertificeerd door Numismatic Guaranty Company® (NGC®), een recordprijs behaald.

Een van de grootste schatten in de Engelse numismatiek, een hoogwaardig exemplaar van de Petition Crown uit 1663, doorbrak de grens van $1 miljoen tijdens een veiling van zeldzaamheden uit de Geoffrey Cope Collectie op 8 mei 2024. De verkoop werd gepresenteerd door Numismatica Genevensis SA, Numismatica Ars Classica NAC AG en Classical Numismatic Group.

Dit specifieke exemplaar (kavel 1306) bracht CHF949.375 (ongeveer $1,04 miljoen) op, ver boven de voorveiling schatting van CHF500.000 (ongeveer $553.000). Met een graad van NGC MS 63+ is het gemakkelijk het beste exemplaar in de NGC Census.

De Petition Crown is een fascinerende patroonmunt omdat het feitelijk een sollicitatie was. Thomas Simon sloeg verschillende exemplaren van de munt met een magnifieke afbeelding van Karel II op de voorzijde en een kruisvormig wapenschild op de keerzijde, evenals innovatieve randletters die zijn verzoek uitlegden.

Hoewel meesterlijk uitgevoerd, slaagde Simon’s Petition Crown er niet in Karel II te overtuigen om zijn werk voor de muntproductie te gebruiken.

Een ander exemplaar van de Petition Crown, gegradeerd als NGC MS 62, bracht $960.000 op tijdens een veiling van Heritage Auctions op 8 januari 2024, wat toen een nieuw record was.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *