Te sterke Amerikaanse economie is niet goed voor goudprijs

De goudmarkt heeft zich hersteld van een tweeweekse dieptepunt, maar de sterke activiteiten in de Amerikaanse productiesector hebben de prijs van het edelmetaal weer wat onder druk gezet tijdens het lange Memorial Day-weekend.

Vrijdag meldde het Ministerie van Handel dat de orders voor duurzame goederen in de VS vorige maand met 0,7% zijn gestegen, na de herziene stijging van 0,8% in maart. De cijfers overtroffen de verwachtingen aanzienlijk, aangezien economen een daling van 0,9% hadden voorspeld.

De kernorders voor duurzame goederen, exclusief de volatiele transportsector, stegen in april met 0,4% een onveranderde stand in maart. Ook deze gegevens waren beter dan verwacht, aangezien de consensus een stijging van 0,1% had voorspeld.

De orders voor kapitaalgoederen, exclusief luchtvaart en defensie-uitgaven, stegen met 0,3% vergeleken met de daling van 0,2% in maart; economen hadden een stijging van 0,1% verwacht.

Hoewel de economische gegevens beter waren dan verwacht, zei Stephen Brown, adjunct-hoofdeconoom Noord-Amerika bij Capital Economics, dat hij verwacht dat de productieactiviteit dit jaar zal vertragen.

“Na de dalingen in de voorgaande twee maanden, blijven de onderliggende zendingen van kapitaalgoederen op koers voor een beperkte groei dit kwartaal, wat consistent is met een vertraging van de groei van bedrijfsinvesteringen in apparatuur na de bescheiden jaarlijkse groei van 2,1% in het eerste kwartaal,” zei hij in een notitie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *