Goudprijs kan op korte termijn weer stijgen

De analisten van de CPM Group voorspellen hogere goudprijzen in de komende twee weken, waarna een verzwakking kan intreden.

“Een breed scala aan politieke, economische en financiële marktproblemen zal goud in deze periode waarschijnlijk omhoog duwen, richting $2.400, zo niet $2.450”, zeiden ze Er wordt verwacht dat er zowel voor goud een sterke vraag onder beleggers zal zijn als voor de veiligere valuta’s. De zilverprijzen zullen naar verwachting deze week sterk blijven, voorafgaand aan de leveringsperiode van de Comex-futures voor de maand juli die op 28 juni begint, wat zou kunnen helpen de goudprijzen omhoog te trekken.’

“De stijging kan echter van korte duur zijn en na de eerste week van juli verdwijnen”, waarschuwden de analisten.

Vorige week namen 14 Wall Street-analisten deel aan de Kitco News Gold Survey, en hun antwoorden zorgden voor een perfect evenwicht van besluiteloosheid over de korte termijn vooruitzichten voor edelmetalen.

Vijf experts, die 62% vertegenwoordigen, verwachten dat de goudprijs deze week hoger zal stijgen, terwijl een gelijk aantal analisten een prijsdaling voorspellen. De overige vier, oftewel 28% van het totaal, verwachten dat goud de komende week zijwaarts zal handelen.

Ondertussen werden er 209 stemmen uitgebracht in de online enquête van Kitco, waarbij investeerders in Main Street hun positieve kijk op het gele metaal handhaafden. 114 detailhandelaren, oftewel 55%, verwachten dat de goudprijs deze week zal stijgen. Nog eens 38, oftewel 18%, verwachtte dat het gele metaal lager zou worden verhandeld, terwijl 57 respondenten, die de resterende 27% vertegenwoordigen, de prijzen de komende week zijwaarts ziet dalen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *