Experts kijken de kat even uit de boom wat betreft de volgende beweging in de goudprijs

Uit de laatste Kitco News Weekly Gold Survey blijkt dat experts uit de sector eerder besluiteloos zijn over het pad van goud op de korte termijn, terwijl het sentiment in de detailhandel positief blijft.

Marc Chandler, Managing Director bij Bannockburn Global Forex, ziet de geopolitiek de prijzen van edelmetaal deze week omhoog duwen.

“De Amerikaanse rente blijft hoog en hoewel de nieuwe president van Mexico een aantal marktvriendelijke kabinetsbenoemingen heeft gedaan, blijven de politieke spanningen hoog oplopen in Europa (de EU, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk)”, zei hij. “En we constateren verhoogde spanningen tussen China en de Filipijnen.”

Chandler zei dat de daling van de Amerikaanse rente tegen de stroom in lijkt te gaan van de rally in ruwe olie, waar het WTI-contract van augustus het hoogste niveau bereikte sinds eind april.

“Het gele metaal test het $2.368-gebied, en een stijging zou $2.388-$2.390 kunnen opleveren”, concludeerde hij.

Adrian Day, president van Adrian Day Asset Management, is het daar echter niet mee eens. “De goudmarkt bevindt zich in een consolidatiepatroon en is op zoek naar nieuws over de hervatting van de Chinese officiële goudaankopen en naar duidelijkheid over de Amerikaanse inflatie en werkgelegenheid, wat inzicht zal verschaffen in de timing van een eventuele renteverlaging.”

Darin Newsom, Senior Market Analyst bij Barchart.com, ziet de goudprijs deze week stijgen.

“Het opwaartse doelgebied op de korte termijn ligt tussen $2.370 en $2.390, met een eventuele piek op $2.410.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *