Hoe moet het nu verder met de goudprijs?

De nieuwste Kitco News Weekly Gold Survey toont aan dat de meeste industrie-experts van plan zijn om zich deze week neutraal op te stellen, terwijl de meningen onder particuliere beleggers verdeeld zijn over de korte termijn vooruitzichten van goud.

Alex Kuptsikevich, senior marktanalist bij FxPro, is negatief over het gele metaal omdat de prijs onder het 50-daags voortschrijdend gemiddelde is gezakt.

“Goud, en de markten in het algemeen, bevinden zich mogelijk op het kruispunt van zwakke economische data (vertraagde groei en lage inflatie) en een minder dovish Fed,” zei Kuptsikevich. “Dit is de slechtste combinatie voor risicovraag en kan een brede uitverkoop veroorzaken, inclusief goud.”

Marc Chandler, Managing Director bij Bannockburn Global Forex, denkt dat het goud nog kans maakt om deze week het achterste van de tong te laten zien.

“Goud herstelde zich van de dip onder $2300 op woensdag-donderdag vorige week om aan het eind van de week terug te keren naar $2340,” schreef hij. “Het heeft de verliezen van de vorige week volledig goedgemaakt.”

Chandler zei dat de beweging voldoende was om de rally van goud voor de vijfde opeenvolgende maand te verlengen. “Het is sinds het einde van Q3 2023 slechts in één maand gedaald (en dat was in januari).”

Nu gelooft hij dat goud de komende dagen verder kan herstellen. “Een beweging boven $2350-60 verbetert de toon en kan een terugkeer naar $2400 signaleren,” zei hij. “Twee macro-ontwikkelingen die goud kunnen helpen zijn de resultaten van de eerste ronde van de Franse verkiezingen die een hangend parlement waarschijnlijker maken en een teleurstellend zwak Amerikaans banenrapport aan het eind van de week.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *