Amerikaanse centrale bank streeft naar meer inflatie, die vervolgens de schuld krijgt van alles en nog wat

De VS is verder dan ooit verwijderd van een geordend fiscaal beleid, maar er is praktisch geen stimulans om dit pad in te slaan wanneer de Federal Reserve zoveel schuld kan monetiseren als het wil, oneindige bureaucratische inflatie kan financieren en de eindeloze oorlogen van het Congres kan voortzetten. De Fed kan vervolgens de inflatie overal de schuld van geven, behalve van haar eigen beleid.

Het Ministerie van Financiën heeft ook manieren om de geldhoeveelheid zelf uit te breiden en te verkleinen, maar presidentiële administraties, het Ministerie van Financiën en de Fed zijn allemaal medeplichtigen aan het verkopen van de Amerikaanse bevolking voor politiek gewin en het financieren van een onhoudbaar USD-imperium.

Als de presidentiële administratie niet bevalt wat de “niet-politieke” Fed doet, kan het de Fed-voorzitter ontslaan en een nieuwe leider aanstellen, wat een natuurlijke stimulans geeft voor de Fed om mee te spelen met de huidige president.

En zo krabben de zogenaamde “onafhankelijke” takken van de overheid en nationale financiën elkaar de rug terwijl de schuld blijft toenemen en de inflatie uit de hand loopt. Hun enige manier om het te “repareren” is door het probleem erger te maken door het vooruit te schuiven. In wezen is de modus operandi om gratis geld te drukken voor bankiers en politici terwijl ze de last van hun zelfzuchtige beleid op de volgende generatie dumpen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *